Om oss

Arkiv Halland – berättar om vårt gemensamma kulturarv och håller ordning på din historia

Arkiv Halland är en ideell förening och grundades 2020. Det var en sammanslagning av Folkrörelsernas arkiv i norra, respektive södra Halland. I våra magasin finns fler än 3000 halländska föreningar och företagsarkiv bevarade, både aktiva och ägarlösa. Vi har öppet för forskare, skolor, studenter, forskare samt för övriga som är intresserade av att lära sig mer om vår historia.

Vi har arkivlokaler både i Varberg och Halmstad där vi tar emot och bevarar förenings- och näringslivsarkiv. Arkiven kommer i första hand från Halland, men det finns också riksorganisationer i våra arkiv.

  • Arkiv Halland, depå norr finns i Varberg på fästningen. Tar emot och bevarar arkiv från i första hand Kungsbacka, Varberg och Falkenberg.
  • Arkiv Halland, depå syd finns i Halmstad på området Andersberg. Tar emot och bevarar arkiv från i första hand Halmstad, Laholm och Hylte.

Idag bevarar cirka 450 aktiva organisationer och företag sina arkiv hos oss. Vill ditt företag eller förening bevara sina arkivhandlingar samlade i tryggt förvar?  Kontakta info@arkivhalland.se

Registrerade arkivhandlingarna är sökbara på www.sok.riksarkivet.se

Vi är medlemmar i Svenska Arkivförbundet https://arkivforbundet.se/

_e7a7662

Vi ingår i Kultur i Halland.

Vi samarbetar också med föreningsarkiv och näringslivsarkiv i övriga Sverige:

https://fsla.se/

 

_e7a7763